Elzis voor u als inwoner van Soest

Eerstelijns zorgverleners in Soest werken samen om de zorg zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Dit resulteert in betere zorg voor u. Hieronder een aantal concrete voorbeelden.

U vindt sneller de juiste zorgverlener

Zorgverleners onderling weten beter wie welk specialisme heeft. Zo heeft de ene fysiotherapeut bijvoorbeeld meer kennis over het behandelen van bekkenbodemklachten en kan de ander u beter helpen met nekklachten of etalagebenen. Uw huisarts kan u dus gerichter doorverwijzen. Op deze site kunt u ook zelf zoeken in ons overzicht van zorgverleners.

De Beweegmakelaar helpt u om meer te gaan bewegen

Bewegen is gezond en houdt je fit. Dat is makkelijk gezegd. Maar het echt doen, is voor veel mensen moeilijker. Daarom zijn er buurtsportcoaches en de Beweegmakelaars Sanne van den Berg en Marijke Roest.

Sanne en Marijke zijn er voor mensen die een extra zetje nodig hebben om in beweging te komen. Of die vanwege lichamelijke of geestelijke beperkingen extra begeleiding nodig hebben.

Het incontinentiespreekuur – dit spreekuur is in januari 2022 gestopt

Incontinentie ofwel urineverlies is een veel voorkomend probleem. Om u de beste hulp te kunnen bieden, is een speciaal spreekuur gestart op het Zorgplein (Dalplein 61, Soest). Een in incontinentie gespecialiseerde huisarts en een verpleegkundige verzorgen het spreekuur. U kunt een afspraak maken via Huisartsenpraktijk De Lange Brink, 035-6036450.

Het wekelijks dermatologie spreekuur (huidspreekuur) – dit spreekuur is in januari 2022 gestopt

Drie keer per maand is er een dermatologie spreekuur. Bij dit spreekuur kunt u terecht met huidproblemen. Naast een huisarts is er ook een huidspecialist aanwezig. Zo krijgt u de beste zorg, zonder dat u hiervoor onder behandeling komt van het ziekenhuis. Het huidspreekuur vindt 3x per maand plaats op de dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur. Uw eigen huisarts kan u hiernaar doorverwijzen.

Achter de schermen betere samenwerking voor mantelzorgers en etalagebenen

In Soest zorgen veel mensen langdurig voor een familielid, vriend of vriendin. Dit noemen we mantelzorg. ELZIS werkt op dit gebied samen met de gemeente. Ook zijn zorgverleners achter de schermen intensief gaan samenwerken om patiënten met etalagebenen (vernauwing van de slagaderen) beter te kunnen ondersteunen. Klik hier voor het steunpunt mantelzorg van de gemeente Soest. 

ADHD, psychische klachten of gedragsproblematiek: Spreekuur Jeugd GGZ

Als u vermoedt dat een kind psychische klachten of gedragsproblemen, dan is het fijn om snel hulp te krijgen. Drie dagen per week houden een speciaal opgeleide praktijkondersteuner van de huisartsenpraktijk (POH GGZ Jeugd) en een pedagogisch medewerker van de gemeente spreekuur. Voor het maken van een afspraak voor dit spreekuur, neemt u contact op met uw eigen huisarts of mailt naar spreekuurjeugdggz@huisartsensoest.nl. 

Foldermateriaal:

ELZIS
Urine incontinentiespreekuur 
Dementie
Spreekuur Jeugd GGZ
Beweegmakelaar

Elzis voor Zorgverleners

Stichting ELZIS staat voor Eerste Lijn Zorg In Soest. Wij zijn een samenwerkingsorganisatie voor eerstelijns zorgverleners in Soest. Vrijwel alle zorgverleners, waar de patiënt geen doorverwijzing voor nodig heeft, zijn via ELZIS met elkaar verbonden en werken nauw samen. Denk aan onder meer aan: huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en apothekers.

Wijkgerichte zorg in Soest

Stichting ELZIS wil betaalbare en goede zorg in de wijk. Hiervoor gebruiken we de werkwijze van Zilveren Kruis: Organisatie Wijkgerichte Zorginfrastructuur (OWZ). Concreet betekent dit dat ELZIS het centrale aanspreekpunt is wat betreft eerstelijnszorg binnen Soest. Wij zorgen voor een goede samenwerking, afstemming en kennisdeling tussen de zorgverleners en andere betrokkenen zoals gemeente Soest.

Een beter Soest

Door de nauwe samenwerking via ELZIS zijn de zorgverleners beter op elkaar aangesloten. Hierdoor wordt de patiënt gerichter doorverwezen. De patiënt komt snel bij de juiste zorgverlener en de zorgverlener kan vrijwel meteen hulp bieden. De gezondheid van de patiënt verbetert hierdoor.
Ook werken we samen om zorg rondom specifieke onderwerpen te verbeteren. Denk aan huidproblemen, urine incontinentie en bewegen. De kwaliteit van de zorg gaat daarmee omhoog en de kosten omlaag. Zo zorgen we samen voor een beter Soest.

Aansluiten bij ELZIS?

Bent u een eerstelijns zorgverlener in Soest, dan kunt u zich aansluiten bij ELZIS.
Stuur een e-mail naar info@elzis.nl om u aan te melden of voor meer informatie.

Ik zoek een zorgverlener in Soest

Bent u op zoek naar een passende zorgverlener binnen Soest? Hier vindt u een compleet overzicht van zorgverleners binnen Soest. Heeft u vragen over ELZIS, dan kunt u hier contact opnemen.

Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer