Werkgroep Oncologische (na)zorg

Een op de drie mensen krijgt kanker. De werkgroep stelt zich ten doel om te zorgen dat al het zorgaanbod in Soest voor kankerpatiënten in de eerste lijn bekend is. Dat wil zeggen betere en goed toegankelijke informatievoorziening voor patiënt, zorgverlener, het informele netwerk, het sociaal domein en het ziekenhuis. Dit zorgaanbod is voor kankerpatiënten in elke fase van hun ziekte en voor alle zorgverleners helder en beschikbaar. Zorgverleners stellen hun kennis en expertise voor mensen die leven met of na kanker beschikbaar aan patiënten en collega’s.

Verder wil de werkgroep werken aan een naadloze overgang van het ziekenhuis naar de eerste lijn én aan een naadloze onderlinge overdracht/verwijzing binnen de eerste en nulde lij (sociaal domein). 

Deze uitspraak van een kankerpatiënt benadrukt nog eens het belang van ons doel: ‘Ik denk dat een kankerbehandeling niet alleen moet gaan over het behandelen van de tumor; maar over de behandeling van de hele mens achter de tumor. Kanker raakt meer facetten dan slechts het fysieke.’

Samenstellling
Bianca van Dorresteijn (oncologie/palliatief verpleegkundige)
Carla Duiveman (ergotherapeut)
Dominique van Hattem (oncologie/oedeem fysiotherapeut)
Martine Hendriksen (diëtist)
Cecile den Herder (haptotherapeut)
Joke van ‘t Hul (praktijkondersteuner GGZ)
Marieke Keuning (bestuur ELZIS, apotheker)
Laetitia Schillemans (oncologie/palliatief verpleegkundige)
Koen Vrijmoet (huisarts)

Protocollen en documenten
Plan van aanpak 

https://www.elzis.nl/het-oncologisch-netwerk/ 

Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer