Bent u herstellende van COVID of kent u iemand die herstellende is van COVID? Dan weet u dat dit soms lang kan duren. Een goede en brede (multidisciplinaire) aanpak helpt. Zorgverleners, aangesloten bij Stichting ELZIS (Eerste Lijns Zorg in Soest) zetten hiervoor de mogelijkheid van COVID-herstelzorg in. Neem contact op met uw huisarts en onderzoek samen de mogelijkheden hoe u het beste geholpen kunt worden.
Geen COVID-patiënt is hetzelfde. Het kan zijn dat u last heeft van langdurige vermoeidheid. Wat dan kan helpen, is te voorkomen dat zich pieken en dalen voor doen in uw belasting. Met aanpassingen in uw belasting gedurende de dag (meer gelijkmatigheid) bevordert u het herstel.
In andere situaties blijkt dat tijdelijke inzet van de wijkverpleging nodig is. Weer anderen hebben behoefte om te praten met iemand over hun geestelijk welzijn.
Diverse patiënten zijn in eerste instantie gebaat met de hulp van een ergotherapeut of een fysiotherapeut. Maar wat nou als u zo weinig energie hebt, dat een stukje lopen al te veel vergt. Zoek dan hulp bij een diëtist. Zij, het zijn allemaal vrouwen hier in Soest, bespreekt samen met u alle mogelijkheden voor de juiste voeding. De dietist kan u ook helpen bij het opvangen van het gebrek aan reuk en smaak. Gaat het slikken nog moeilijk? Dan kan de logopedist, eventueel in overleg met de diëtist, uitkomst bieden. En als u weer meer kunt bewegen, waar vindt u dan een goede beweeg mogelijkheid? Praat hier over met een van onze twee beweegmakelaars.
Een belangrijk deel van deze mogelijkheden worden vergoed uit de basisverzekering. De Beweegmakelaar is zelfs gratis. De betreffende zorgverlener of de huisarts kan u er meer over vertellen. Wees er op tijd bij. Binnen vier maanden na het acute infectiestadium dient u met uw huisarts uw vraag voor hulp bij herstelzorg te bespreken.
Bespreek het met uw zorgverlener of neem contact op met uw huisarts. Samen zorgen we ervoor dat u zo snel en zo goed mogelijk weer opknapt en de controle over uw leven weer terugkrijgt.