Wie zorgt er voor de mantelzorger?

Maandag 3 juni tijdens de lunch van 12.00 tot 13.15 uur | zaaltje Elzis Dalplein

Na een eerste succesvolle Broodje Kennis sessie door Eva Schot over het programma voor Vrouwen in de overgang ‘Door loopt mee’, nodigen we jullie hierbij uit voor de volgende editie.
Deze organiseren we samen met Amanda Minkema van het Mantelzorg Café Soest.

“Ik ben Amanda Minkema, initiator en coördinator van het Mantelzorg Café Soest. Vanuit mijn eigen ervaring als mantelzorger en als professional in de ondersteuning van mantelzorgers (begeleider van contactgroepen en trainer/coach van cursussen voor mantelzorgers) heb ik een goed beeld van de soms veeleisende situaties waar mantelzorgers mee te maken hebben.”

Vanaf januari 2018 is er in Artishock een speciaal café voor mantelzorgers met maandelijkse themamiddagen. Het café is een plek waar mantelzorgers met gelijkgestemden bijeenkomen. Waar zij hun verhalen kunnen delen en waar speciaal voor hen belangrijke thema’s besproken worden. Juist met andere mantelzorgers praten over wat je bezighoudt is fijn en belangrijk. Zij begrijpen immers precies wat je bedoelt en hoe het voelt. Dat geeft herkenning en erkenning. Mantelzorgers steunen bij hun mooie maar ook soms zware taak is mijn passie.

In onze maatschappij met al haar uitdagingen hebben mantelzorgers een steeds belangrijker wordende taak en positie gekregen. De maatschappij leunt zwaar op hen en zij verdienen dan ook alle ondersteuning die er mogelijk is. Professionals – en niet alleen in de 1e lijn zorg – zetten zich met hart en ziel in voor de zorgvrager, Maar wie zorgt er voor de mantelzorger? Bij voorkeur voordat de mantelzorger ook een zorgvrager wordt.
In Soest is de beschikbare ondersteuning versnipperd. Er ligt een belangrijke opdracht voor professionals om naast de focus op de zorgvrager ook de mantelzorgers te zien en te ondersteunen. Simpelweg door hen door te verwijzen naar de bestaande ondersteuningsmogelijkheden.

Graag nodig ik je uit voor deze Broodje Kennis sessie waarbij je meer hoort over waar mantelzorgers behoefte aan hebben en wat we met elkaar voor mantelzorgers kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,
Amanda Minkema | Coördinator

Voor wie?

Bestemd voor alle eerstelijns zorgverleners en geïnteresseerden vanuit het sociaal domein, welzijn en thuiszorg.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden (voor een broodje wordt gezorgd).
Graag aanmelden via onderstaande link (Er is plaats voor een bepaald aantal deelnemers is max. 20, dus meld je snel aan!)

Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer