welzijn-op-recept

Welzijn op Recept, de eerste resultaten 2022

In maart 2022 startte een nieuw project: Welzijn op Recept (WoR). Hieronder in een notendop de eerste resultaten van deze nieuwe vorm van samenwerking tussen het zorg- en het sociaal domein.

Hoeveel huisartsen(praktijken) doen mee aan WoR?
In totaal doen 11 huisartsenpraktijken mee vanuit Soest en Soesterberg. In elke praktijk werken meerdere huisartsen en POH’s GGZ, die verwijzen naar WoR.
Ook fysiotherapeuten verwijzen door. Ons doel is om in 2023 meer in contact te komen en naamsbekendheid te krijgen bij alle fysiotherapeuten in Soest en Soesterberg. We willen ook meer in contact komen met de psychologen. Een aantal weet ons al te vinden.

Hoeveel mensen in totaal kwamen in aanmerking voor WoR?
Er zijn in 2022 59 mensen geholpen via Welzijn op Recept.

Hoeveel mensen zijn daarvan uiteindelijk doorverwezen naar welzijnsvoorzieningen via inzet van WoR?
In totaal zijn 45 mensen doorverwezen naar een welzijnsvoorziening.

Hoe werden mensen doorverwezen?
De meeste mensen kunnen wij koppelen binnen het bestaande aanbod, dus binnen de welzijnsorganisatie Welzin, SWOS, Balans en diverse andere projecten binnen Soest en Soesterberg.

Is de informatie over 2022 gebundeld en teruggekoppeld naar de eerstelijnszorg? Is er na doorverwijzing een passende oplossing/match met de vraag of situatie van de betreffende patiënt is gevonden en hoe gaat het na inzet WoR gaat met de doorverwezen mensen?
Als cliënten worden door verwezen naar WoR, gaan wij in gesprek met die persoon. Vanuit dit gesprek wordt de vraag vanuit de cliënt helder en maken wij een match (warme overdracht) naar een activiteit of aanbod binnen de bestaande welzijnsvoorzieningen.

Hier merken wij dat mensen worden geactiveerd en verder geholpen, door bijvoorbeeld deel te nemen aan een maaltijd of activiteit. Met name dat mensen in contact zijn met andere mensen en dat daardoor hun gevoel van eenzaamheid vermindert, is een positieve ontwikkeling.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer