Wandelen met de burgemeester

Wandelen met de burgemeester

Op 27 oktober hebben Jacqueline van der Geest en Sylvia Ankoné als afgevaardigden van ELZIS gewandeld met de Burgemeester van Soest, Rob Metz.

De burgemeester en wethouders hadden in de zomer de volgende oproep in de plaatselijke krant geplaatst: “Nu het door de corona-maatregelen lastig is ontmoetingen te organiseren, komt het college van burgemeester en wethouders van Soest naar inwoners toe deze zomer. Tijdens een wandeling in gesprek gaan over onderwerpen die aandacht vragen.” Wij zijn als ELZIS op die uitnodiging ingegaan.

We besloten een lus van de blauwe route van het Wandellint te lopen. Met gevulde ELZIS- rugzak gingen we op pad.
Onderwerpen van gesprek waren:

  • Waar staat ELZIS voor, met wie werken we samen?
  • Preventie. De projecten Positieve gezondheid en het Lokaal Preventie Akkoord kwamen daarbij aan bod.
  • Het wandellint en het belang van de Beweegmakelaar (alsof we het gepland hadden kwamen we na een kilometer beweegmakelaar Sanne van den Berg, tijdens haar werk, tegen).

De burgemeester gaf aan dat zijn missie is dat de inwoners van Soest meer naar elkaar om zien en ziet preventie, in de brede zin, als belangrijk aandachtspunt voor Soest.

Het was een prettige kennismaking waarbij we allen tot de conclusie kwamen hoe waardevol goede samenwerking tussen de gemeente en ELZIS is. Deze persoonlijke ontmoeting draagt daar ook weer aan bij.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer