Terugblik-overleg-gemeente

Terugblik overleg gemeente Soest

Het bestuur van ELZIS overlegt twee keer per jaar met de gemeente Soest en zo zaten we 18 mei weer bij elkaar. We spraken onder andere over de opvang van Oekraïense vluchtelingen, de huisvestingsproblematiek, het spreekuur Jeugd GGZ en Welzijn op Recept.

In Soest worden ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dit heeft voor zover bekend niet tot problemen binnen de zorg geleid. ELZIS heeft erop aangedrongen dat bij de komst van grotere groepen vluchtelingen, er op tijd overlegd wordt hoe er voldoende zorgaanbod komt.

Verder heeft het ELZIS-bestuur erop aangedrongen dat de gemeente oog en oor heeft voor de huisvestingsproblematiek. Met name bij huisartsenpraktijken is er grote behoefte aan extra spreek- of wachtkamers. We hebben de gemeente gevraagd om ruimhartig te zijn qua vergunningen. Ook bij nieuwbouwprojecten is het van belang om op tijd na te denken over voldoende zorg in de nieuwe wijk.

De gemeente Soest presenteerde vol trots de cijfers van het Spreekuur Jeugd GGZ: van de 143 kinderen die naar dit spreekuur zijn verwezen kon 58% binnen de eerste lijn geholpen worden. Dit heeft geleid tot een kostenbesparing voor de gemeente van E 378.000. Een groot succes, dat voortkomt uit goede samenwerking tussen ELZIS en de gemeente!
Een andere vorm van samenwerking tussen de gemeente en ELZIS ligt in het project Welzijn op Recept, dat voortkomt uit het Lokaal Preventie Akkoord. De eerste mensen zijn hiervoor al verwezen. Laten we hopen dat ook dit samenwerkingsproject een groot succes wordt.
In november praten we weer verder.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer