Doorverwijzen naar passende woonruimte Soest

Patiënten verwijzen naar passende woonruimte

De gemeente maakt ons attent op het volgende. Regelmatig krijgt de gemeente Soest een vraag om hulp van mensen die op zoek zijn naar passende woonruimte. Deze gesprekken zijn vaak een teleurstelling voor desbetreffende mensen omdat de gemeente hen hierbij niet kan helpen. Hieronder concrete informatie waar je je patiënt wel naar kunt verwijzen.

Ondersteuning bij het zoeken van woonruimte
Hiervoor kunnen inwoners terecht bij Welzin. Welzin kan ondersteunen en praktische tips geven bij het zoeken naar passende woonruimte. Hiervoor kan de inwoner het beste direct contact opnemen met Welzin. Dit kan via onderstaande gegevens:

Telefoon:    033 – 469 2 469
E-mail:     soest@welzin.nl of soesterberg@welzin.nl

Inloopspreekuur Soest:
Iedere werkdag van 9:00 – 11:00 uur, Nieuweweg 14, Soest.
Inloopspreekuur Soesterberg:
Iedere donderdag van 9:00 – 10:00 uur, Buijs Ballotlaan 6, Soesterberg.

Aanvragen van urgentie
In sommige gevallen is het mogelijk om voorrang te krijgen op andere woningzoekenden. Het aantal woningen is beperkt. Daarom wordt alleen urgentie verleend in situaties waarin er echt geen andere oplossing is. Een onafhankelijke urgentiecommissie beoordeeld de aanvragen. Ambtenaren binnen de gemeente kunnen hier geen invloed op uitoefenen. Aan het aanvragen van een urgentie zijn daarom strenge eisen verbonden. Voor een overzicht van de criteria en contactgegevens zie: Urgentie aanvragen Soest

Het is van belang dat deze criteria goed worden doorgenomen. Het aanvragen van een urgentie kost namelijk geld: € 61,85. Als een urgentie wordt afgewezen ben je dit geld ook kwijt.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer