hardlopen-met-parkinson

Hardlopen met Parkinson

“In 2019 kreeg ik de diagnose Parkinson. Ik was net 50 geworden. De periode daarna was mentaal zwaar. Nu gaat het met de juiste medicatie en voldoende beweging gelukkig een stuk beter met mij. Sinds 2020 geef ik hardlooptraining aan mensen met Parkinson en ik hoop met dit initiatief anderen aan het bewegen te krijgen. Je stelt hierdoor de symptomen namelijk langer uit.”

Een enthousiaste hardlooptrainer was ik al. Over Parkinson spreek ik nu ook uit eigen ervaring. En ondertussen heb ik ook mijn certificaat als ‘Sporttrainer voor Parkinson’ gehaald.
Het hardlopen ging bij mij vanaf 2018 moeilijker. Ik liep het jaar ervoor nog een marathon. Maar iedere keer opbouwen en weer opgeven met spierpijn en kramp viel me zwaar. Ik heb echt een punt achter het hardlopen willen zetten. Na de diagnose kon ik gerichter trainen en mijn lijf beter belasten, omdat de oorzaak bekend was. Ik wilde weer meer bewegen. En ik denk dat er meer mensen zijn die na de diagnose ‘ziekte van Parkinson’ meer willen bewegen. Dat heeft me aan het denken gezet en ik heb daarom dit initiatief opgezet: www.hardlopenmetparkinson.nl

Ik geef looptraining aan mensen met Parkinson. Onder het lopen delen we ervaringen en tips. Er zijn er zelfs die vanuit Den Haag of Breda naar Soest zijn gekomen voor een serie trainingen, omdat er nergens in Nederland zo’n initiatief is.

Dus als je meer wilt bewegen, op een verantwoorde manier wilt beginnen met hardlopen of het hardlopen wilt verbeteren, dan heb je nu een adres. Ik geef individuele looptraining in de prachtige natuur van Soest en Amersfoort

Meer info of aanmelden voor een gratis proefles?
Kijk even op: www.hardlopenmetparkinson.nl
Of op de UniekSporten Site: https://www.unieksporten.nl/sportaanbieder/11711/hardlopen-met-parkinson

Arno Brons
Looptrainer

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer