Tineke-Voorthuis

Een kijkje in de keuken bij Oefentherapie Soest

De oefentherapeut (Cesar/Mensendieck) is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag.

Zoveel mensen, zoveel wensen!

Van de 16-jarige gamer met een ‘rug van een 80-jarige’ (de ‘game-boy rug’) die toch wel wat rugpijnklachten krijgt, een sterk kyfotische houding heeft ontwikkeld en niet meer zo snel is met voetbal, tot aan de 80-jarige dame, die 2x per week wil blijven sporten, zelfredzaam wil blijven in haar eigen huis en huishouden en proactief een gerichte aanpak wil voor haar gewrichtsklachten, balans en evenwicht.

Van de 21-jarige studente die kampt met angst- en paniekklachten en niet meer in slaap durft te vallen, tot aan de gepensioneerde man met tinnitus die denkt eindelijk aan zijn rust toe te komen, maar nog steeds niet goed slaapt en altijd maar moe is.

We kijken samen met de cliënt naar leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen. Door alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, vinden we de oorzaak van veel klachten. Daarbij kijken we niet alleen naar de klacht, maar naar het hele lichaam. Door deze aanpak hervinden cliënten regie over hun welzijn en lichaam.

Tineke heeft zich gespecialiseerd in psychosomatische oefentherapie, chronische pijn en is ook slaapoefentherapeut. In de praktijk heeft ze een heerlijk brede behandelbank, matras, is er rust en gedimd licht. Voorwaarden om zo slaap-, en ontspanningsvaardigheden aan te leren. Ze benadert slaapproblemen vanuit een brede, holistische 24-uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Wat komt er zoal in de behandeling aan bod: slaap hygiëne, gezonde coping stijlen, cognitieve gedragsmatige aanpak, slaapdrukregulatie. Blended learning via SlaapSlim behoort tot de mogelijkheden https://www.slaapslim.nu.

Meer informatie over Tineke ’s praktijk: https://www.oefentherapie-soest.nl Tineke is ook werkzaam bij Fysiotherapie Vial.

Saskia van Garderen is als algemeen oefentherapeut werkzaam bij Fysiotherapie de Lange Brink. https://www.delangebrink.nl/fysiotherapie/

Saskia van Garderen & Tineke Voorthuis-Wouda

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer