Cursus Digivitaler

Cursus Digivitaler nu ook in Soest

Patiënten kunnen tegenwoordig steeds meer digitaal regelen, maar 1 op de 5 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar oud heeft geen of beperkte digitale vaardigheden. Het ontbreken van deze vaardigheden levert stress op en dit vormt een barrière om er gebruik van te maken. Terwijl juist deze mensen relatief vaker zorg nodig hebben en kunnen profiteren van eHealth. De Bibliotheek kan patiënten daarbij helpen. Merk je dat jouw patiënt niet (voldoende) digitaal vaardig is? Denk dan aan de Bibliotheek. De Bibliotheek biedt diverse (gratis) cursussen op het gebied van taal en digitaal én het Informatiepunt Digitale Overheid. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is niet nodig. 

Met de cursus Digivitaler kunnen minder digivaardige inwoners van Soest beter leren omgaan met diverse programma’s op het gebied van gezondheid. Met dit lesprogramma leren cursisten om zelf gezondheidszaken te regelen via internet. Bijvoorbeeld:

  • betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte vinden via sites als apotheker.nl of thuisarts.nl;
  • het gebruik van handige gezondheidsapps;
  • online een vraag stellen, een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen;
  • inloggen en medische gegevens bekijken in het patiënten portaal van de huisarts of ziekenhuis;
  • videobellen met de dokter.

De cursus Digivitaler wordt elke dinsdagochtend gegeven in de bibliotheek aan de Willaertstraat 49 in Soest aan. Ook zijn incidenteel cursussen op locatie mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eigen huisartsenpraktijk. Meer informatie, aanvragen van posters/flyers of aanmelden voor een cursus: www.ideacultuur.nl/digivitaler” target=”_blank” of een mail naar cheerschop@kunstenhuisidea.nl. Bellen kan ook via 085-8222777.

Is de cursus Digivitaler nog te moeilijk? Ook dan bieden we uitkomst. Ons aanbod is veel breder. Samen met de kandidaat-cursist kijken we welke cursus het beste aansluit. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon (zie hierboven).

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Deze site gebruikt alleen technische en analytische cookies om uw ervaring te verbeteren. Lees meer